Cara Nak Buat Puding Roti Karamel

Jeruk nipis 12 buah. Bahan Puding Karamel Roti.


Puding Roti Karamel Recipes Cooking Roti

Kayu manis bubuk 14 sdt.

. Apabila gula bertukar warna masuk sedikit air dan kacau rata. Selepas semua bahan ini dimasukkan kisar semua sehingga menjadi halus. Puding Roti Kurma.

- Tekan-tekan dan ratakan hingga roti tenggelam dan permukaan puding rata. Puding Panas Roti Karamel roti tawar potong kotak susu cair gula pasir air tepung maizena larutkan dg 2 sdm air telur kocok lepas kismis kacang tanah sangrai cincang 12 buah MegaVee Bread caramel pudding No oven. 3Kacau perlahan jangan sampai berbuih.

Masukkan margarin leleh aduk rata. Bila dah dapat warna yang diingini perlahankan api dan tambah air sedikit. Pertama-tama buatlah karamel terlebih dahulu dengan cara panaskan air yang telah disiapkan tadi hingga mendidih kemudian masukan gula pasir.

Masukkan ke dalam loyang 7 inci. - Kemudian buat puding cokelat campuran bubuk jelly dengan air aduk hingga rata dan larut. Kacau hingga sebati dan matikan api.

Kecilkan api dan aduk terus hingga campuran gula dan air tersebut mengental dan menjadi karamel. Setelah larut masukkan air dan panaskan adunan sos kastard. Jangan tambah sebarang air atau bahan yang tidak dinyatakan di atas.

Mentega 1 sdm lelehkan dan dinginkan. Lalu keluarkan dari loyang. Masukkan pula air susu cair susu pekat dan kacau sebati.

Sediakan periuk kukusan letakkan air dan biarkan air sampai mendidih. Tabur gula perang secukupnya atas adunan roti lalu bakar dengan suhu 170C selama 25-30 minit sehingga puding roti masak dan permukaan roti menjadi perang. Cukup sekadar pecah kuning telur dan sebati.

Kukus selama selama 20-30 minit. Kacau gula sehingga bertukar warna keperangan sikit. Hanguskan hingga keperangan kemudian tuang terus ke dalam loyang.

Masak gula atas dapur dengan api perlahan jangan kuat nanti gula hangus dan pahit pula karamel tu. 31 ulasan laskar pelangi 26 Mac 2013 1350 waaaamudah je resepi dianak kena try ni. Gula pasir 75 gr.

Kayu manis bubuk untuk taburan. Cara Membuat Puding Karamel Roti. Potong-potong lembaran roti menjadi kotak kecil.

Atau boleh balutkan tudung kukusan dengan kain. Setelah itu angkat karamel dan tuangkan karamel pada sebuah loyang anti panas. Masak gula hingga bertukar warna.

1Masukkan gula dan air ke dalam kuali. - Diamkan beberapa menit hingga seluruh santan terserap roti. 1 sudu kecil esen vanila 8 sudu besar gula pasir boleh tambah kalau nak kuah karamel banyak Cara-cara.

2Satukan semua bahan-bahan puding didalam mangkuk. Masukkan susu cair gula tepung kastard dan secubit garam. 4Kemudian tapiskan adunan tersebut dan tuang ke dalam loyang karamel.

Tuang gula hangus ke dalam bekas yang bersesuaian. Kisar roti susu pekat susu cair dan air suam. Gula pasir 150 gr.

- Kukus selama 30 menit. Taruh dalam wadah besar larutan santan telur gula dan vanili. Masak gula di dalam loyang bersama 23 sudu besar air.

Cara Nak Kukus Puding Roti Karamel. Tuang ke dalam loyang berisi gula hangus tadi. Masak gula pasir tadi hingga menjadi karamel.

Carik-carikkan roti kemudian kisar bersama air suam susu telur esen vanila hingga sebati. Kacau bahan sehingga larut sepenuhnya. Roti dicarik2 kecil kisar bersama susu pekat manis susu sejat dan air suam hingga halus.

Pastikan tutup loyang dengan kertas timah atas permukaan untuk elakkan air menitis. Sejukkan gula hangus terlebih dahulu. Sejukkan sebelum diterbalikkan dipotong dan dihidangkan.

Roti Perancis 8-10 diiris. Kacau hingga gula larut. Nah setelah itu silahkan rebus bahan agar-agar sampai benar-benar mendidih.

Panaskan kukusan balut tutup kukus dengan kitchen towel bersih. Jika nak warna gula hangus lebih gelap masak lebih lama. Kemudian masukkan 1 sudu besar air panas.

Tuang dalam loyang dan ketepikan. Cara Membuat Puding Roti Karamel Santan. Resep Membuat Puding Karamel Gurih dan Lezat.

Masak sehingga gula bertukar keperangan jangan sampai hangus pula nanti rasa hangit. Masukkan 12 cawan gula ke dalam kuali. Masukkan gula ke dalam kuali masak hingga gula menjadi perang.

Pertama dalam pengisar blender koyakkan roti tadi masukkan telur susu esen vanilla dan juga gula pasir. Susun roti berselang-seling dengan kurma. Berhati2 tuang 1 camca besar air kacau hingga larut bersama karamel tadi dan tuang dalam tin berukuran 7 inci x 7 inci x 3 inci.

Selepas itu ambil sedikit adunan yang dikisar tambahkan serbuk koko dan kacau sebati. Tutup api dan biarkan sejuk. Masukkan susu cair susu pekat manis air suam dan roti ke dalam pengisar.

Ratakan gula di keseluruhan loyang supaya cepat masak. Gunakan api kecil supaya gula tak cepat hangus. Masukkan telur dan esen vanilla.

Air 175 cc air. Susun dalam loyangcetakan puding tahan panas yang sudah dioles minyak. Cara-cara untuk sos kastard.

Pertama-tama silahkan sangrai gula pasir sampai agak gosong diatas api sedang. Lalu rebus hingga mendidih. Tuang terus ke dalam bekas dan ketepikan.

Kemudian tuangkan air lalu aduk-aduk sampai merata serta mengental. Mentega 2 sdm untuk menggoreng. Dalam mangkuk lain pecahkan telur dan letakkan juga esen vanilla.


Puding Karamel Makanan Puding Karamel Makanan Manis


Apa Kata Cuba Rsepi Puding Roti Karamel Yang Mudah Ni Masukkan Semua Bahan Bahan Ke Dalam Blender Ja Sedap Sangat Puding Roti Ni Kar Puding Roti Rotis Cemilan


Delicious Caramel Pudding For My Dessert Desserts Chinese Dessert Food


Puding Karamel Tanpa Telur Puding Karamel Puding Makanan

No comments for "Cara Nak Buat Puding Roti Karamel"